Начало За нас Реклама Контакти

Печени агнешки ребра в билкова коричка

Снимка за Печени агнешки ребра в билкова коричка
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Агнешкото месо се комбинира невероятно успешно със свежи подправки и тази рецепта безспорно го потвърждава. Крехкото и сочно месо се топи в устата и изпъква още по-ярко благодарение на букета от аромати.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 2 парчета агнешки ребра с гръбнак по 1 кг
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. дижонска горчица
  •  сол на вкус
  • за коричката:
  • 2 връзки магданоз, нарязан на ситно
  • 1 връзка джоджен
  • 1 ч. л. прясна мащерка
  • 1 ч. л. нарязан пресен розмарин
  • 4 с. л. кедрови ядки
  • 2 с. л. трохи от бял хляб
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • ½ ч. л. сол
  • 1 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Внимателно се отстранява гръбнака и се оформят ребрата.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и се запържват от всички страни за 2-3 мин. Посоляват се и се намазват с горчицата.

  3. 3.

    Магданозът се пасира заедно с другите билки и подправки. Зелената смес се намазва върху ребрата и двете парчета се сплитат.

  4. 4.

    Ребрата се покриват с фолио и се пекат около 30 мин. на 190°С. Фолиото се отстранява и се допичат за още 20 мин., докато порозовеят.


Подходящи типове вина
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари