Печени агнешки ребра в билкова коричка
Агнешкото месо се комбинира невероятно успешно със свежи подправки и тази рецепта безспорно го потвърждава. Крехкото и сочно месо се топи в устата и изпъква още по-ярко благодарение на букета от аромати.
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 2 парчета агнешки ребра с гръбнак по 1 кг
- 4 с. л. зехтин
- 2 с. л. дижонска горчица
- сол на вкус
- за коричката:
- 2 връзки магданоз, нарязан на ситно
- 1 връзка джоджен
- 1 ч. л. прясна мащерка
- 1 ч. л. нарязан пресен розмарин
- 4 с. л. кедрови ядки
- 2 с. л. трохи от бял хляб
- 4 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- ½ ч. л. сол
- 1 ч. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Внимателно се отстранява гръбнака и се оформят ребрата.
- 2.
Зехтинът се загрява и се запържват от всички страни за 2-3 мин. Посоляват се и се намазват с горчицата.
- 3.
Магданозът се пасира заедно с другите билки и подправки. Зелената смес се намазва върху ребрата и двете парчета се сплитат.
- 4.
Ребрата се покриват с фолио и се пекат около 30 мин. на 190°С. Фолиото се отстранява и се допичат за още 20 мин., докато порозовеят.