Печена пъстърва в кора
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 1 порция
- 1 чистена пъстърва
- 2 с.л. пресен лук, нарязан на ситно
- 2 с.л. орехи, едро смлени
- 1 с.л. кашкавал, настърган
- 1 с.л. масло за плънката
- 2 бр. фини кори за баница
- 1 с.л. масло за кората
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибата се измива и се посолява.
- 2.
Приготвя се плънката, като се объркват лукът, кашкавалът,орехите и маслото, нарязано на малки парченца. Рибата се напълва и се завива в слепените с масло кори.
- 3.
Пече се на 190°С около 15 мин., или докато се зачерви.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари