Начало За нас Реклама Контакти

Печена пъстърва в кора

Снимка за Печена пъстърва в кора
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 1 порция

  • 1 чистена пъстърва
  • 2 с.л. пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 с.л. орехи, едро смлени
  • 1 с.л. кашкавал, настърган
  • 1 с.л. масло за плънката
  • 2 бр. фини кори за баница
  • 1 с.л. масло за кората
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се измива и се посолява.

  2. 2.

    Приготвя се плънката, като се объркват лукът, кашкавалът,орехите и маслото, нарязано на малки парченца. Рибата се напълва и се завива в слепените с масло кори.

  3. 3.

    Пече се на 190°С около 15 мин., или докато се зачерви.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари