Печена пъстърва със сметана и бадеми
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Финото месо на пъстървата чудесно се съчетава с мекотата на сметаната и хрупкавите запечени бадеми. А за да придаде малко свежест на тази рецепта, е избран лимонът.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пъстърви
- 1 лимон
- 200 мл течна сметана
- 1 връзка копър, нарязана на ситно
- 100 г филирани бадеми
- сол, шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Жълтата част от кората на лимона се настъргва фино. Пъстървите се почистват и се обтриват от всички страни с резен лимон. Посоляват се и се поръсват с пипер.
- 2.
Сметаната се смесва с копъра и лимоновата кора. С нея се заливат пъстървите и се поръсват с бадемите. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 190˚ С, за 20 мин.
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари