Печена пъстърва с гъби
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Ако си мислите, че става дума за плънка, сте малко далеч от истината. Вместо да пълним рибките, ние ги полагаме върху канапе - нали трябва да стане за нула време!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пъстърви
- 1 стрък пресен чесън
- 3 стръка пресен лук
- 2 домата, нарязани на кръгчета
- 300 г пресни или консервирани гъби
- 4 с. л. бяло вино
- 2 с. л. лимонов сок
- 4 с. л. зехтин или масло
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибите се почистват, измиват се и се поръсват със сол, пипер и лимонов сок.
- 2.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Дъното на тавичка се намазва със зехтин и се покрива с доматите. Леко се посоляват. Върху тях се разпределят лукът, чесънът и нарязаните гъби. Отгоре се слагат пъстървите и се заливат с виното и зехтина. Пекат се на 180°С около 25 мин. или докато се зачервят. Готовите риби се поднасят с пресен копър.
Подходящи типове вина
Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари