Печена царевица
Млечната царевица в тази рецепта претърпява чудесна кулинарна трансформация под влиянието на пикантните подправки, маслото, открития огън и ароматния пушек. В този нов вид тя е превъзходна алтернатива на хляба за летните сбирки край пламтящата жарава.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 кочана царевица с обелките
- 100 г меко масло
- 1 ч. л. смлян кимион
- 1 ч. л. риган
- 1 ч. л. смлян шарен пипер
- 1 ч. л. лют червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Царевицата се покрива със студена вода, оставя се да постои 20 мин. и се подсушава.
- 2.
Обелват се само най-външните листа на кочаните. Останалите внимателно се обръщат назад и се отстранява царевичната свила. Маслото, кимионът, риганът и двата вида пипер се смесват. Посолява се на вкус. Всеки кочан се намазва добре с маслената смес и отново се завива с листата. Ако не можете да намерите кочани с листата, завийте царевицата в хартия за печене и пласт алуминиево фолио. Пече се на умерено загрята скара на дървени въглища около 20 мин., като се обръща от всички страни.