Начало За нас Реклама Контакти

Павирани пролетни зеленчуци

Снимка за Павирани пролетни зеленчуци
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Разходете сетивата си по апетитния "паваж" от ароматни хлебчета. А когато стигнете до "археологически изследвания" под него, ще се насладите на непреходната свежест на пресните зеленчуци, допълнени със свежият и леко носталгичен аромат на джоджен.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 стрък селъри, нарязан на кръгчета
  • 400 г пресни картофи
  • 1 тиквичка, нарязана на кръгчета
  • 200 г млади моркови или 2 големи моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 ч.ч. замразен или пресен зелен боб
  • 2 кубчета MAGGI Пилешки бульон
  • 2 с.л. пресен джоджен, нарязан
  • 3-4 с.л. течна сметана, по желание
  • За "паветата":
  • 2 ч.ч. брашно с набухватели или 2 ч.ч. обикновено, смесено с 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. меко краве масло
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 с.л. нарязан пресен босилек
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слагат лукът и чесънът. Разбъркват се 2-3 мин. и се добавят картофите, целината, морковите, бобът и тиквичката. Разбъркват се 3-4 мин. на силен огън и се налива 1 ч.ч. вряща вода. Натрошават се кубчетата MAGGI Пилешки бульон, добавя се джодженът и всичко се разбърква. По желание се сипва малко сметана.

  2. 2.

    Ястието се прехвърля в глинен или друг топлоустойчив съд за печене и се пече във фурна, загрята на 200°С, около 30 мин.

  3. 3.

    Омесва се тесто, като брашното се разбърква със солта и се прави на трохи с маслото. Слага се босилекът. Прибавя се по малко млякото и се замесва тесто. Разточва се на пласт с дебелина 2 см и с помощта на формичка се изрязват кръгове.

  4. 4.

    Кръгчетата тесто се слагат върху ястието и всичко се запича 15-20 мин., докато "паветата" придобият хубав розов цвят.


Галерия
Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари