Патладжан кебап
Чистите вкусове на бавно опечените сини домати и кюфтенца, без подправки и сосове, са безупречното доказателство за гениалността и изтънчеността на турската кухня. Рецептата е приготвена и предоставена от ресторант Тюркоаз.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 патладжана
- 800 г кайма, смесена, телешко и агнешко
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Каймата се омесва добре и от нея се правят малки кофтенца
- 2.
Патладжаните се нарязват на дебели шайби.
- 3.
На голям шиш се нанизват кюфтетата и патладжаните, като се редуват. Пече се на умерен огън на скара, като се върти непрекъснато.
- 4.
Гарнира се с печени чушки и домати и пилаф от булгур.
Някое качествено българско розе е добър избор за вкусния кебап. Подходящи са обаче и червени вина с по-леко тяло и със землисти тонове във вкусовия аромат от сортове като пино ноар, рубин или гъмза.