Начало За нас Реклама Контакти

Патладжан кебап

Снимка за Патладжан кебап
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Чистите вкусове на бавно опечените сини домати и кюфтенца, без подправки и сосове, са безупречното доказателство за гениалността и изтънчеността на турската кухня. Рецептата е приготвена и предоставена от ресторант Тюркоаз.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 патладжана
  2. 800 г кайма, смесена, телешко и агнешко
  3.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Каймата се омесва добре и от нея се правят малки кофтенца

  2. 2.

    Патладжаните се нарязват на дебели шайби.

  3. 3.

    На голям шиш се нанизват кюфтетата и патладжаните, като се редуват. Пече се на умерен огън на скара, като се върти непрекъснато.

  4. 4.

    Гарнира се с печени чушки и домати и пилаф от булгур.
     

Някое качествено българско розе е добър избор за вкусния кебап. Подходящи са обаче и червени вина с по-леко тяло и със землисти тонове във вкусовия аромат от сортове като пино ноар, рубин или гъмза.

Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари