Паста със спанак и козе сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Необичайното използване на листата за лазаня в тази рецепта с класическа комбинация от спанак и сирене прави любимата на мнозина обедна филия хляб излишна и прекомерна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 листа лазаня или друг вид паста
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. зехтин
- 4 скилидки чесън, ситно нарязани
- 200 г спанак
- 100 г натурални маслини, нарязани на резенчета
- 200 г козе сирене, натрошено
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.
- 2.
В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и леко се разбърква, за да се затопли.
- 3.
Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари