Паста с пилешки дробчета
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г паста - фарфале, конкилие или др.
- 2 с.л. олио
- 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
- 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
- 100 г консервирани гъби
- 250 г пилешки дробчета
- 1 ч.ч. домати от консерва, нарязани на кубчета
- 2 стръка мащерка
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пастата се слага да се свари според инструкциите на опаковката. Прецежда се.
- 2.
В загрятото олио се запържва леко лукът. Добавят се дробчетата, без да се нарязват предварително, и се разбъркват 3-4 мин., докато си сменят цвета.
- 3.
Сипват се гъбите, доматите, мащерката и всичко се подправя със сол и пипер на вкус. След като поври 3-4 мин., дробчетата се изваждат, нарязват се на парченца, връщат се в соса и се добавя пастата. Разбърква се и се сервира.
Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари