Паста с гъби и тиквички
След тежък ден на работа много често не ни е до готвене. Но все пак трябва да се хапне нещо, защото инак рискуваме стачка от страна на домочадието. И ако не искаме да прибягваме до готови храни или доставки по домовете, спасението в много случаи са макаронените изделия. Да свариш паста е едно от най-лесните неща, стига да спазваш правилото да не ги направиш на каша. Малко по-сложничко стои въпросът със соса, но пък нашата заливка е толкова лесна, че няма да ви отнеме много от ценното време за почивка.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г паста спирали
- 2 с. л. зехтин или масло
- 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
- 200 г печурки, нарязани на резени
- 3 тиквички, настъргани на едро ренде
- 1 морков, настърган на едро ренде
- 1 с. л. прясна мащерка или босилек
- сол на вкус
- пипер на вкус
- 4 с. л. пармезан или твърд кашкавал за сервиране, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Спиралите се слагат във вряща подсолена вода да се сварят, според инструкцията на опаковката.
- 2.
През това време в загрятото масло се слага чесънът и се разбърква 1 мин., докато стане ароматен. Прибавят се гъбите и се разбъркват 3 мин. на силен огън. Прибавят се морковът и тиквичките и се разбъркват 5 мин. Зеленчуците се овкусяват със сол и пипер.
- 3.
Спиралите се отцеждат и се слагат в соса. Разбъркват се и се сервират, поръсени със сиренето.
Идея!
Ако желаете сосът да е по-кремообразен, добавете няколко лъжици сметана.