Парти хапки с къри
Бутер тестото изглежда е създадено за приготвянето на бързи и многобройни хапки. В тази рецепта те са с наденица и тропически акцент на къри.
СъставНеобходими продукти за 24 броя
- 500 г бутер тесто
- 300 г сурова наденица
- 3 стръка пресен лук
- 1 ч. л. къри на прах
- 1 с. л. сусам
Начин на приготвяне
- 1.
Суровата наденица се обелва и каймата се омесва заедно с нарязания лук и кърито. Разделя се на 4 и се оформя на саламчета.
- 2.
Бутер тестото се разделя на четири парчета. В основата на всяко се слага по едно саламче и се навива на руло. Рулата се намазват с вода и се поръсват със сусам.
- 3.
Всяко руло се нарязва на парчета с дебелина по 1 см., които се слагат да се пекат в загрята фурна до 200° С върху хартия за печене. Готови са за около 15 мин. или докато се зачервят.