Панирани сиренца с шунка
Всеки човек, занимаващ се активно с готвене, в един етап на развитието си стига до сблъсък с конкуренцията в лицето на заведенията за обществено хранене, както им казвахме преди време. В много от тях панираните сиренца са на мода и се сервират под какви ли не форми и наименования. И когато вашите сътрапезници започнат да сравняват готварските ви умения с тези на ресторантските шефове, извадете своя скрит коз и ударете конкуренцията в земята с нашата рецепта!
СъставНеобходими продукти за 12 броя
- 300 г сирене грюер или овчи кашкавал
- 200 г фино нарязана шунка
- 2 с. л. брашно
- 4 с. л. галета
- 2 с. л. сусам
- 1 яйце
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се нарязва на пръчици с дължина 4 см. и широчина 1.5 см. Всяко сиренце се увива с парче шунка.
- 2.
Яйцето се разбива в купичка. Смесват се галетата и сусамът в друга купа и в трета се слага брашното. Всяко парче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се в яйцето и после се овалва в галетата.
- 3.
Сиренцата се запържват в загрятото олио на 160°С, докато порозовеят.