Панирани миди Дяволски нокът със сос от крем-сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Макар името на тези миди да звучи малко стряскащо, те са изключително вкусни и си струва да внесете малко екзотика във всекидневието си, като приготвите тази лесна за изпълнение рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг почистени миди Дяволски нокът
- 2 яйца
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 2 с.л. настъргано сирене пармезан
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. зелен пипер
- 300 мл олио за пържене
- за соса:
- 200 г крем-сирене
- 2 с.л. заквасена сметана
- 3 с.л. лека майонеза
- 1 с.л. сос от хрян
- ½ ч.л. лют сос
- 1 стрък пресен лук
- 1 ч.ч. сварени миди или 5-6 пушени миди, по желание
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- за гарниране:
- 1 краставица, нарязана на пръчици
- 1 морков, нарязан на пръчици
Начин на приготвяне
- 1.
Мидите се слагат да се отцедят много добре върху кухненска хартия.
- 2.
Яйцата се разбиват. Брашното се смесва със сиренето, чесъна, лука и зеления пипер. Всяка мида се панира първо в брашнената смес, след това в разбитите яйца и отново в брашното.
- 3.
Пържат се за кратко в силно сгорещено олио, не повече от 10 наведнъж. Оставят се да се отцедят върху кухненска хартия.
- 4.
Сосът се приготвя, като всички съставки се пасират заедно за кратко.
- 5.
Мидите се поднасят със соса и зеленчуците.
Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари