Начало За нас Реклама Контакти

Панакота със сос от рози

Снимка за Панакота със сос от рози
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада на всичките ви сетива. Плътният сметанов вкус се съчетава превъзходно с нежния аромат на рози, за да се получи едно наистина възхитително творение на кулинарното изкуство.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. л. желатин
  • 400 мл млечна сметана
  • 5 с. л. пудра захар
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 шушелка ванилия или ванилова захар
  • 4 с. л. елексир от рози или сладко от рози
  •  листенца от рози и стрък от мента за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Желатинът се смесва с 50 мл студена вода и се оставя за 2 мин. да набъбне.

  2. 2.

    Течната сметана се слага да заври. Прибавят се захарта и семенцата от ванилията. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Прибавя се заквасената сметана, като добре се разбърква. Сипва се във форма или малки купички, леко намазани с олио. Слага се в хладилника да се стегне за 3-4 часа.

  3. 3.

    Формичките се обръщат и кремът се гарнира с еликсира от рози, листа от рози и мента. Ако има нужда, формите се потопяват за 4-5 сек. в съд с гореща вода, за да се обърнат по-лесно.

Вариации - Опитайте със сос от ягода или малини. - Еликсирът от рози може да се замени със сладко от рози, разтопено на огън с 2-3 с.л. вода или коняк.

Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари