Начало За нас Реклама Контакти

Панакота с шоколад и кафе

Снимка за Панакота с шоколад и кафе
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 2 часа охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Шоколадът и кафето в тази рецепта превръщат класическия италиански нежен сметанов крем в десерт с дълбок аромат и респектиращ характер. Рецептата е на Ева тонева от блога evatoneva.com.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 мл сметана 30%
  2. 150 г черен шоколад 70% какао
  3. 2 с. л. разтворимо кафе
  4. 8 г желатин
  5. 100 г захар
  6. за гарниране:
  7.  какао на прах
  8.  шоколадови къдрици или други декорации
  9. 4 ягоди или други сезонни плодове по желание
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Желатинът се накисва в студена вода според указанията на опаковката.

  2. 2.

    Шоколадът се нарязва на едро и се разтопява на водна баня.

  3. 3.

    Сметаната, кафето и захарта се загряват до кипене. В тях се разтваря набъбналия желатин.

  4. 4.

    Добавят се към разтопения шоколад при непрекъснато бъркане.

  5. 5.

    Сместа се разпределя в 4 чаши и се охлажда най-малко 3 часа. Десертът се поръсва с какао, украсява се с ягоди, шоколадови къдри или други декорации и се поднася.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари