Палачинки с червен хайвер
Ароматният мост между крем-сиренето и червения хайвер в тази рецепта е масленият тон, който присъства и в двата продукта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбъркват и се смесват с двата вида брашно и солта. Добавя се бирата. Ако се получат бучици, сместа се прецежда.
- 2.
Сместа се разделя на четири. Тиган с незлепващо покритие се сгорещява, намазва се със зехтин и се сипва първата доза тесто. Изпича се от двете страни и така се правят още 3 палачинки.
- 3.
Крем-сиренето се разбърква със сметаната, лука, копъра и лимоновия сок.
- 4.
Всяка палачинка се намазва със слой от сиренето, отгоре се разпределя тънък слой от хайвера и се покрива с лист зелена салата.
- 5.
Палачинките се слагат върху рогозка за суши и се навиват стегнато. Оформят се на паралелепипед. Слагат се да се стегнат за 2 часа в хладилника и се нарязват на парчета.