Палачинки от нахут с гъбена плънка
Нахутът е изключително полезен за клетъчното възстановяване на организма. Освен това укрепва имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. А за да се насладите пълноценно и на чудесния му вкус, предлагаме ви да опитате нахутените палачинки на Марта от блога Горски мъх, които изненадват с чудесна плънка от гъби.
СъставНеобходими продукти за 2-4 порции
- 1 ч. ч. брашно от нахут
- ½ ч. ч. пшенично брашно
- 1¼ ч. ч. прясно мляко
- ½ ч. ч. вода
- 1 с. л. зехтин
- 2 с. л. масло
- 1 щипка сол
- за плънката:
- 500 г гъби, почистени и нарязани на лентички
- 2 с. л. масло
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- ¼ ч. ч. вода
- 200 г крем-сирене
- ⅓ ч. ч. бяло вино
- 2 с. л. магданоз
- 2 ч. л. копър
-
1 с. л. мащерка
Начин на приготвяне
- 1.
Двата вида брашно се смесват, добавя се щипката сол и хубаво се разбърква. Наливат се млякото, водата и зехтинът и отново се разбърква. Ако е необходимо, се долива още малко вода, така че да се получи смес с консистенцията на палачинково тесто.
- 2.
От готовата смес се приготвят палачинки, които се изпичат от двете страни в тиган, намазан с малко масло. Покриват се и се оставят настрана.
- 3.
За плънката се разтопява малко масло в тиган и към него се добавя чесънът. Слагат се гъбите, посолява се и се оставя да се задуши няколко минути. Ако е необходимо, се налива малко вода. Добавят се крем сиренето, бялото вино и останалата вода, разбърква се и се оставя да къкри няколко минути. Накрая се слагат подправките и след 3 – 5 мин. готовата плънка се разпределя върху палачинките.