Начало За нас Реклама Контакти

Палачинка от месо

Снимка за Палачинка от месо
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Къде остана тестото? Тук отсъства най-важната част от обикновеното тесто за палачинки. Затова пък плънката е направо в самата палачинка, така че си спестявате навиването и подреждането на рулца върху подходящо плато. Е, кажете сега, че не сме ви улеснили!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 г телешки шол
  • 100 г бекон
  • 3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 ч.л. стрита мащерка или чубрица
  • 2 с.л. брашно
  • 2 яйца
  • 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  • 2 с.л. бяло вино
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. зехтин или олио
  • 2 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Шолът и беконът се нарязват на много ситно или се смилат. към подлучената кайма се прибавя лукът, чесънът, брашното, мащерката, яйцата, магданозът, виното, солта и пиперът.

  2. 2.

    Маслото и зехтинът се разтопяват в тиган с незалепващо покритие, слага се каймата и се разстила като палачинка. Покрива се с капак и се пече по 10 мин. от всяка страна. Трябва да се зачерви добре.

  3. 3.

    Малко преди да се извади от тигана, палачинката се поръсва с кашкавала. Сервира се нарязана на парченца.


Подходящи типове вина
Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари