Палачинка от месо
Къде остана тестото? Тук отсъства най-важната част от обикновеното тесто за палачинки. Затова пък плънката е направо в самата палачинка, така че си спестявате навиването и подреждането на рулца върху подходящо плато. Е, кажете сега, че не сме ви улеснили!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г телешки шол
- 100 г бекон
- 3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
- 1 ч.л. стрита мащерка или чубрица
- 2 с.л. брашно
- 2 яйца
- 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
- 2 с.л. бяло вино
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. зехтин или олио
- 2 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне
- 1.
Шолът и беконът се нарязват на много ситно или се смилат. към подлучената кайма се прибавя лукът, чесънът, брашното, мащерката, яйцата, магданозът, виното, солта и пиперът.
- 2.
Маслото и зехтинът се разтопяват в тиган с незалепващо покритие, слага се каймата и се разстила като палачинка. Покрива се с капак и се пече по 10 мин. от всяка страна. Трябва да се зачерви добре.
- 3.
Малко преди да се извади от тигана, палачинката се поръсва с кашкавала. Сервира се нарязана на парченца.