Пай с пресни картофи, бекон и лапад
Пролетта продължава победоносния си ход и трябва да се възползваме от всяка възможност да се насладим на даровете й. Затова не пропускайте това ястие с пресни картофи и лапад, обогатено с пресен лук и розмарин.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пресни картофи
- 200 г бекон, нарязан на кубчета
- 200 г лапад или спанак
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 100 мл прясно мляко
- 200 г топено сирене
- 1 кубче MAGGI® Гъбен бульон
- ½ ч. л. розмарин или риган
- 500 г бутертесто
- 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се измиват добре и се нарязват на кръгчета заедно с люспите. Слагат се да се сварят за 10 мин. във вряща вода, след което се отцеждат.
- 2.
Беконът се запържва в сух тиган до розово. Добавят се лукът и лападът, разбърква се 1-2 мин., налива се млякото, слага се сиренето, нарязано на кубчета, натрошава се кубчето MAGGI® Гъбен бульон и се разбърква 3-4 мин., докато се разтопи сиренето. Прибавят се картофите.
- 3.
Сместа се поставя в подходящ топлоустойчив съд и се покрива с бутертестото. Намазва се с разбитото яйце. Слага се да се запече 15-20 мин. на 220°С.
Вариации - Опитайте с печено пилешко месо.