Овесени бисквитки с чушков пастет
СъставНеобходими продукти за около 25 броя
- за бисквитките:
- 1½ ч. ч. фини овесени ядки
- ½ ч. ч. пълнозърнесто брашно
- ¼ ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. мед
- 2 с. л. прясно мляко
- 2 с. л. кисело мляко
- 1 ч. л. лимонов сок
- 4 с. л. зехтин
- ½ ч. л. морска сол
- за пастета:
- 200 г крем сирене
- 1 малка краставица, нарязана на кръгчета
- 2 печени червени чушки, ситно нарязани
- ½ скилидка чесън, пресована
-
копър за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Овесените ядки се смесват в купа с брашното, содата и солта. Смесват се прясното и киселото мляко с лимоновия сок.
- 2.
Към овесената смес се добавя зехтинът, разбърква се, докато стане на трохи, и се добавя млечната смес. Омесва се тесто. Разточва се между два слоя прозрачно фолио на пласт с дебелина 3-4 мм. С формичка се изрязват се кръгли бисквити. Пекат се върху хартия за печене в загрята на 180˚ С фурна за 10 - 15 мин. или докато се зачервят.
- 3.
За пастета чушките се пасират с чесъна. Смесват се с крем-сиренето. Подправят се със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.
- 4.
На всяка бисквитка се поставя по резен краставица. Пастетът се шприцова върху краставичките и се украсява с копъра.