Оризови топки със сирене
СъставНеобходими продукти за 4
- 1 ч. ч. едър ориз с обли зърна, напр. ризон
- 3 с. л. масло
- 4 с. л. смесени свежи или замразени подправки: магданоз, копър, джоджен, босилек
- 250 г сирене тип дунавия или топено сирене, нарязано на малки кубчета
- 1 ч. ч. настърган пушен кашкавал
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Оризът се измива, покрива се с 2 ч. ч. студена вода, слага се да заври на силен огън. После температурата се намалява и се оставя да къкри 12 мин., покрит с капак. Оставя се още 5 мин. без да се отваря.
- 2.
Горещият ориз се разбърква с маслото, свежите подправки, сиренето и кашкавала. Подправя се със сол и пипер на вкус, оформя се с влажни ръце на топки и се сервира веднага.
Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари