Оризови спагети с телешко и броколи
Готвенето в уок изисква много висока температура, която трудно се достига от електрическите котлони. Затова последователното готвене на малки порции продукти, така че да не намаляват рязко градусите, е подходящ метод, ако не разполагате с газова печка.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г плоски оризови спагети
- 3 с. л. олио
- ½ червенa люта чушка, нарязана на ситно
- 500 г телешка флейка или шол, нарязани на тънки пръчици
- 400 г броколи, разделено на розички
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 ч. л. нарязан пресен босилек
- 1 с. л. настърган джинджифил или паста от джинджифил
- 5 с. л. соев сос
Начин на приготвяне
- 1.
Оризовите спагети се приготвят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се.
- 2.
В уок се загрява се 1 с. л. от олиото, слагат се чушката, половината джинджифил и спагетите. Разбъркват се и се изваждат от тигана. Държат се на топло.
- 3.
В същия уок се загрява 1 с. л. от олиото и се слага месото. Разбърква се 2 мин. Изважда се и се държи на топло.
- 4.
В останалото олио се слагат за 1 мин. лукът, чесънът и останалият джинджифил. Слага се броколито. След около минута се връща месото. След още 1 мин. се слага соевият сос. Разбърква се и се сервира върху спагетите.