Оризови нудъли със скариди
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Една от най-забележителните вкусови комбинации е тази на лайма и кокосовото мляко. Дължим я на тайландската кухня и е особено подходяща за морска храна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г оризови нудъли
- 200 г сварени обелени скариди
- 1 с. л. тай къри паста
- 400 г кокосово мляко
- 1 лайм
-
сол, пипер и олио на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Кората на лайма се настъргва, а сокът се изстисква.
- 2.
В 1-2 с. л. загрято олио се слага кърито за минута. Разбърква се и се слага 1 с. л. от сока от лайм, разбърква се и се налива кокосовото мляко. Вари се на слаб огън 1-2 мин. Слагат се скаридите и 1 ч. л. кора от лайм.
- 3.
Оризовите нудъли се накисват в гореща вода за 2-3 мин., слагат се в студена вода и се отцеждат. Разпределят се в чиниите и се заливат със соса.
Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари