Ориз с пушена пъстърва
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази рецепта за риба със сигурност ще ви изненада с необичайното, но изключително успешно съчетание от вкусове. Пушеният аромат на филето от пъстърва се допълва от портокалова свежест и плътен оризов вкус, за да се получи едно наистина впечатляващо ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. дългозърнест ориз
- 1 с. л. олио
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. чили
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 2 тиквички, нарязани на малки кубчета
- 2 с. л. стафиди
- 200 г филе от пушена пъстърва
- филенца от 1 портокал
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятото олио се слагат кимионът, чилито и лукът. След 1 мин. се добавят тиквичките и оризът. Всичко се разбърква и се добавят 4 ч. ч. вода. Посолява се и се оставя да къкри.
- 2.
Щом водата се абсорбира, се добавят стафидите и рибата, накъсана на малки парченца. Слагат се филетата от портокал и след около 1 мин. ястието се отстранява от огъня.
Вариации - Опитайте с пушена скумрия или пушено пиле.
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари