Начало За нас Реклама Контакти

Ориз с кашу и стафиди

Снимка за Ориз с кашу и стафиди
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Оризът може да е самостоятелно ястие или да се съчетае с къри или друг вид задушени зеленчуци, но така или иначе присъства почти при всяко хранене в кухнята на аюрведа. В тази рецепта Юрий Ковачев, овладял древните знания на това учение, го съчетава и с високо уважаваното вариво мунг дал.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. ориз басмати
  • 4 с. л. мунг дал*
  • 30 г кашу
  • 30 г стафиди
  • 30 г гхи
  •  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Оризът се накисва за 15 - 20 мин. така, че да е покрит с 2 см вода. Сготвя се в същата вода заедно с мунг дала, като, след като кипне, се посолява на вкус, разбърква се, огънят се намалява и се вари с капак на слаб огън 10 мин. След като се дръпне от огъня, се оставя похлупен няколко минути, .

  • 2.

    Кашуто и стафидите се запържват леко в гхи и се разбъркват в готовия ориз.
     

*мунг дал – бобово растение с дребни зелени, жълти или черни зърна с жълта вътрешност, високо ценено вариво в аюрведичната кухня
 

Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари