Ориз с гъби, лапад и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. ориз, измит под течаща студена вода и отцеден
- 250 г гъби, почистени и нарязани на филийки
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 2 стръка пресен чесън, нарязан на ситно
- 15 млади листа лапад, нарязанаи
- 1 к. ч. маслини
- 1 кубче MAGGI Силен Пилешки бульон
- 500 мл гореща вода
- 1 с. л. нарязан копър
- 1 с. л. нарязан джоджен
- 1 домат, обелен и нарязан на кубчета или 1 с.л. доматено пюре
- 3 с. л. олио
- 1 с. л. масло
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В тавичка на котлона се загряват маслото и олиото, прибавят се лукът и чесънът, след 2-3 мин. се прибавят гъбите. Като изври отделената от гъбите вода, се прибавя оризът, запържва се 2-3 мин., слага се лападът.
- 2.
След като ври 2-3 мин. се слага натрошеният MAGGI Силен Пилешки бульон. Добавят се маслините и доматът. Долива се горещата вода. След като всичко заври, се слагат зелените подправки и пиперът.
- 3.
Ястието се поставя в загрята фурна на 200°С и се пече, докато оризът попие водата.
Галерия
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари