Начало За нас Реклама Контакти

Ориз с грах по италиански

Снимка за Ориз с грах по италиански
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Италианската скоростна класика risi e bisi е лесно за приготвяне, ароматно ястие, което заслужава да влезе в обичайното меню на всеки дом. Разбира се, готвачът има право да импровизира с продуктите.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. масло
  2. 1 с. л. зехтин
  3. 1 стрък праз, ситно нарязан
  4. 200 г ориз арборио или карнароли
  5. 500 мл пилешки бульон

  6. 1 ч. ч. зелен грах
  7. 100 г настърган пармезан
  8. 2 с. л. ситно нарязан магданоз
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се стопява със зехтина и се добавя празът. Разбърква се на умерен огън 7-8 мин., прибавя се оризът и отново се разбърква.

  2. 2.

    Сипва се горещият бульон и се оставя да поври на тих огън 4 мин.

  3. 3.

    Слагат се грахът и още 250 мл гореща вода. Ястието се оставя да покъкри още 15 - 20 мин. или докато оризът стане крехък, без да се разварява. Ако има нужда, се добавя още малко гореща вода. Трябва да има малко сос около ориза.

  4. 4.

    Разбърква се с пармезана и магданоза и се сервира веднага в купички.


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари