Начало За нас Реклама Контакти

Ориз с чорисо и домати

Снимка за Ориз с чорисо и домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Печените зеленчуци и пикатното чорисо идеално се допълват в тази бърза гозба, която е изключително подходяща за обяд в хладните дни на годината. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. ориз
  • 3 големи домата, разразяни на четвъртини
  • 1 малка глава лук, разрязана на четвъртини
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г чорисо, нарязано
  • 1 с. л. царевично олио
  • 1 ч. ч. грах, замразен или от консерва
  • 2 моркова, сварени и нарязани на кубчета
  • 3 стръка магданоз
  • 2 ч. ч. пилешки бульон
  •  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Оризът се измива със студена вода и се отцежда добре.

  • 2.

    Доматите и лукът се запичат в сух тиган от всички страни, обелват се и се пасират заедно с чесъна и сол на вкус.

  • 3.

    Чорисото се изпържва в олиото, изважда се и в същата мазнина се сипва оризът. Пържи се, докато стане златист, и към него се добавя доматената смес.

  • 4.

    Като се сгъсти, се подправя на вкус и се добавят грахът и морковите. Когато течността се абсорбира, се добавят горещият бульон, чорисото и магданозът. Покрива се с капак и се вари на много тих огън 10 мин.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари