Ориз с чорисо и домати
Печените зеленчуци и пикатното чорисо идеално се допълват в тази бърза гозба, която е изключително подходяща за обяд в хладните дни на годината.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. ориз
- 3 големи домата, разразяни на четвъртини
- 1 малка глава лук, разрязана на четвъртини
- 1 скилидка чесън
- 200 г чорисо, нарязано
- 1 с. л. царевично олио
- 1 ч. ч. грах, замразен или от консерва
- 2 моркова, сварени и нарязани на кубчета
- 3 стръка магданоз
- 2 ч. ч. пилешки бульон
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Оризът се измива със студена вода и се отцежда добре.
- 2.
Доматите и лукът се запичат в сух тиган от всички страни, обелват се и се пасират заедно с чесъна и сол на вкус.
- 3.
Чорисото се изпържва в олиото, изважда се и в същата мазнина се сипва оризът. Пържи се, докато стане златист, и към него се добавя доматената смес.
- 4.
Като се сгъсти, се подправя на вкус и се добавят грахът и морковите. Когато течността се абсорбира, се добавят горещият бульон, чорисото и магданозът. Покрива се с капак и се вари на много тих огън 10 мин.