Орехова закуска
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. ч. фина кристална захар
- 125 г масло или олио
- 1 ч. л фино настъргана лимонова кора
- 3 ч. ч. брашно
-
1 ч. ч. счукани орехи
Начин на приготвяне
- 1.
Млякото се разбърква със содата, лимоновата кора и захарта.
- 2.
Брашното се пресява и се стрива на трохи с маслото. Добавя се млечната смес. Разбърква се на лепкаво тесто.
- 3.
От тестото се гребва с лъжица топче с големина на орех и се пуска в купа върху счуканите орехи. Овалва се добре и се подрежда в намаслена тавичка. Всички топчета се подреждат на разстояние 1 см едно от друго.
- 4.
Изпичат се в загрята фурна на 180° С за 20 мин. или докато леко се зачервят. Поднасят се с кисело мляко с мед и канела или айрян.
Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари