Начало За нас Реклама Контакти

Охараскас

Снимка за Охараскас
120
Време за приготвяне: 120 мин. + 2 часа охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сладкарският карамелен латино хит dulce de leche често придружава фините бисквити hojarascas, които в тази рецепта са допълнени и с плътен белтъчен крем.

СъставНеобходими продукти за 10 броя

  1. 1 консерва кондензирано мляко
  2. 80 г масло
  3. 300 г брашно
  4. ½ ч. л. сол
  5. 4 жълтъка
  6. 80 г бяло вино
  7. за крема:
  8. 200 г захар
  9. 50 мл вода
  10. 2 белтъка
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кондензираното мляко се слага неотворено в съд, покрито с вода, и се вари на тих огън за 3,5 часа или в тенджерата под налягане 1,5 часа. Охлажда се.

  2. 2.

    Маслото се стрива на трохи с брашното и солта. Добавят се леко разбитите жълтъци и виното. Ако има нужда, се добавят още 1-2 с. л. вода, за да се получи средно меко тесто. Оставя се за 1 час в хладилника.

  3. 3.

    Тестото се разточва върху хартия за печене на пласт с дебелина 1 мм. Изрязват се правоъгълни или кръгли форми. Слагат се в тавичка и се надупчват с вилица. Пекат се в загрята фурна на 180° С за около 10 мин. или докато леко порозовеят.

  4. 4.

    Захарта за крема се слага да ври с водата 3-4 мин. или докато капка от сиропа, пусната в студена вода, стане на меко топче. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и постепенно се прибавя захарният сироп. Кремът се разбива, докато достигне стайна температура.

  5. 5.

    Изпечените бисквити се слепват по 2 или 3 с карамелизираното кондензирано мляко и отгоре се шприцоват с белтъчния крем. Леко се карамелизират с горелка или единичните шприцовани бисквити с белтъчен крем се слагат да се зачервят във фурна, загрята само на горен реотан на 200° С. Накрая запечената бисквита с белтъчен крем се слага най-отгоре на сладкиша.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари