Нудъли с пиле и фъстъчен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Ароматна и лесна за приготвяне, тази рецепта отнема само половин час, но още с първата хапка повежда сетивата към екзотичните си индонезийски корени.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г оризови нудъли
- 200 г пилешки гърди
- 1 ч. л. кора от лайм или лимон
- 1 зелена люта чушка, фино нарязана
- 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
- 1 малка краставица
- черен пипер на вкус
- за соса:
- 100 г белени запечени фъстъци
- 1 скилидка чесън, обелена
- 1 ч. л. сусамово олио
- 1 с. л. кафява захар
- 2 с. л. соев сос
-
100 г пюре от тамаринд
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешките гърди се поръсват с кората от лайм и черен пипер и се сваряват на пара за 10 мин. Охлаждат се и се накъсват на ивици.
- 2.
Продуктите за соса се заливат с 50 мл вода и се пасират заедно.
- 3.
Нудълите се слагат във вряща подсолена вода и се сваряват според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и горещи се объркват с половината от соса.
- 4.
Гарнират се с пилешките гърди, краставицата, нарязана на резени, лютата чушка и останалия сос.
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари