Начало За нас Реклама Контакти

Немска супа с праз, кайма и сирене

Снимка за Немска супа с праз, кайма и сирене
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

С това предложение ви пренасяме в Германия – страна, която може да се похвали със забележителни традиции в зимната гастрономия. Избрахме за вас богата на вкусове супа, чието немалко предимство е, че се приготвя изключително лесно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 стръка праз
  • 200 г телешка кайма
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 4 ч.ч. гореща вода
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 1 с.л. нарязани листа от целина
  • 100 г крем-сирене
  • 100 г кашкавал или ементал, настърган
  • 100 г топено сирене или гауда, настъргани

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Празът се нарязва на тънки кръгчета.

  2. 2.

    В загрятото олио се слага да се задуши празът за 3-4 мин. Прибавя се каймата и се разбърква с тел за разбиване на яйца, за да не стане на топчета. Наливат се млякото и водата и се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Добавя се целината. Оставя се да поври 10-15 мин.

  3. 3.

    Към врящата супа се добавят трите вида сирене при непрекъснато разбъркване, докато се разтопят. Консумира се гореща.


Галерия
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари