Немска супа с праз, кайма и сирене
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
С това предложение ви пренасяме в Германия – страна, която може да се похвали със забележителни традиции в зимната гастрономия. Избрахме за вас богата на вкусове супа, чието немалко предимство е, че се приготвя изключително лесно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 стръка праз
- 200 г телешка кайма
- 1 с.л. олио
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 4 ч.ч. гореща вода
- 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
- 1 с.л. нарязани листа от целина
- 100 г крем-сирене
- 100 г кашкавал или ементал, настърган
- 100 г топено сирене или гауда, настъргани
Начин на приготвяне
- 1.
Празът се нарязва на тънки кръгчета.
- 2.
В загрятото олио се слага да се задуши празът за 3-4 мин. Прибавя се каймата и се разбърква с тел за разбиване на яйца, за да не стане на топчета. Наливат се млякото и водата и се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Добавя се целината. Оставя се да поври 10-15 мин.
- 3.
Към врящата супа се добавят трите вида сирене при непрекъснато разбъркване, докато се разтопят. Консумира се гореща.
Галерия
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари