Мързеливи ньоки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Насладете се на този италиански специалитет с моцарела, който се приготвя за нула време. Великолепна рецепта за делнични дни, с която със сигурност ще изненадате приятно близките си.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 с. л. зехтин
- 2 с. л. масло
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 10 филии отлежала един ден франзела
- 2 ч. ч. готов доматен сок
- 2 средни домата, обелени и нарязани на малки кубчета с отделени семки
- 1 ч. ч. настъргана моцарела или кашкавал
- пресен босилек или магданоз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Франзелата се нарязва на малки кубчета.
- 2.
В тиган се слагат маслото, зехтинът и чесънът. Загряват се, докато маслото се разтопи. Прибавя се хлябът, подправя се със сол и пипер и се разбърква 4-5 мин.
- 3.
Прибавят се доматеният сос и доматите, разбърква се 3-4 мин. и се маха от огъня.
- 4.
Всичко се слага в тавичка, поръсва се с босилека и с моцарелата. Запича се за 5 мин. в загрята фурна на 200°С, докато се зачерви. Сервира се веднага.
Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари