Начало За нас Реклама Контакти

Мус от шунка и хрупкаво прошуто

Снимка за Мус от шунка и хрупкаво прошуто
30
Време за приготвяне: 30 минути + 2 часа за замразяване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Много от мусовете са прекалено лесни за приготвяне, за да бъдат пренебрегвани. Елегантно и богато сервирани, те са чудесни за парти, но спокойно може да им се насладите и на закуска

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 домата
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 ч. л. балсамов оцет
  4. 1 с. л. ситно нарязан босилек или магданоз
  5. 1 топка моцарела
  6. 200 г шунка, ситно нарязана
  7. 100 г заквасена сметана
  8. 100 г сметана 35%
  9. 4 резена прошуто
  10. ½ франзела
  11.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Доматите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на малки кубчета. Разбъркват се със зехтина, балсамовия оцет, босилека и малко сол. Слагат се на дъното на чаши.

  2. 2.

    Моцарелата се нарязва на кубчета и се слага върху доматите.

  3. 3.

    Шунката се пасира със заквасената сметана. Добавя се разбитата течна сметана. Подправя се със сол и пипер на вкус и се шприцова  върху моцарелата.

  4. 4.

    Франзелата се замразява за 2 часа и се нарязва на много тънки резени. Запичат се до златисто.

  5. 5.

    Прошутото се слага в микровълновата фурна на средна мощност за 1-2 мин., докато се изсуши и стане хрупкаво.

  6. 6.

    Мусът се поднася с хрупкавото прошуто и резенче франзела.


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари