Начало За нас Реклама Контакти

Млечен тартар

Снимка за Млечен тартар
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Този сос, подходящ за пържена риба, е добра алтернатива на класическия вариант с майонеза, ако не искате да консумирате сурови яйца.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. олио или лек зехтин
  • ½ ч. ч. студено прясно мляко
  • ⅓ ч. л. лимонена киселина
  • ½ ч. л. морска сол
  • 2 кисели краставички, ситно нарязани
  • 1 с. л. див лук, ситно нарязан
  • 1 с. л. копър, ситно нарязан
  • 1 щипка настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1.

    Във висок и тесен съд се слагат олиото, млякото и лимонената киселина. Пасаторът се потопява, пуска се и бавно се изтегля от дъното към повърхността.

  • 2.

    Добавят се солта, краставичките, лукът, копърът и лимоновата кора и се разбърква.

Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари