Млечен тартар
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Този сос, подходящ за пържена риба, е добра алтернатива на класическия вариант с майонеза, ако не искате да консумирате сурови яйца.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. олио или лек зехтин
- ½ ч. ч. студено прясно мляко
- ⅓ ч. л. лимонена киселина
- ½ ч. л. морска сол
- 2 кисели краставички, ситно нарязани
- 1 с. л. див лук, ситно нарязан
- 1 с. л. копър, ситно нарязан
- 1 щипка настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1.
Във висок и тесен съд се слагат олиото, млякото и лимонената киселина. Пасаторът се потопява, пуска се и бавно се изтегля от дъното към повърхността.
- 2.
Добавят се солта, краставичките, лукът, копърът и лимоновата кора и се разбърква.
Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари