Мисер алича
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Етиопската кухня изобилства от разнообразни постни ястия най-вече заради многобройните дни, в които местният вариант на християнството изисква въздържание от животинска храна.
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- 500 г леща
- 2 големи глави червен лук, нарязан
- 50 мл фъстъчено олио
- 1 с. л. пресен джинджифил, настърган
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 4 зелени чушки, нарязани на ивици
- 1 люта чушка, ситно нарязана
-
½ ч. л. сол
Начин на приготвяне
- 1.
Лещата се измива и се залива с 6 ч. ч. вода. Слага се да заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 5 мин. Отстранява се от огъня.
- 2.
Олиото се загрява и в него се слага лукът. Огънят се намалява и се разбърква 5-6 мин., докато омекне лукът. Добавя се към лещата заедно с останалите съставки. Всичко се слага да поври още 30 мин., или докато омекне лещата.
Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари