Начало За нас Реклама Контакти

Мисер алича

Снимка за Мисер алича
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Етиопската кухня изобилства от разнообразни постни ястия най-вече заради многобройните дни, в които местният вариант на християнството изисква въздържание от животинска храна.  

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  1. 500 г леща
  2. 2 големи глави червен лук, нарязан
  3. 50 мл фъстъчено олио
  4. 1 с. л. пресен джинджифил, настърган
  5. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  6. 4 зелени чушки, нарязани на ивици
  7. 1 люта чушка, ситно нарязана
  8. ½ ч. л. сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лещата се измива и се залива с 6 ч. ч. вода. Слага се да заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 5 мин. Отстранява се от огъня.

  2. 2.

    Олиото се загрява и в него се слага лукът. Огънят се намалява и се разбърква 5-6 мин., докато омекне лукът. Добавя се към лещата заедно с останалите съставки. Всичко се слага да поври още 30 мин., или докато омекне лещата.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари