Минитортили с праз и скариди

Празът, както и повечето от неговите лучени роднини, много лесно се съчетава с естествено сладките скариди, като с пикантността си допълва обсебващия им морски аромат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 кори за баница
- 3 с. л. масло
- 4 яйца
- 1 стрък праз, нарязан на тънки кръгчета
- 200 г обелени скариди
- 2 с. л. копър, ситно нарязан
- 2 средни сварени картофа, нарязани на тънки кръгчета
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Корите за баница се нарязват на квадратчета с размер 10 х 10 см. Всяко се намазва с четка със стопено масло и се слепват по 4. Слагат се в намаслени форма за мъфини като купички.
- 2.
В останалото масло се задушава празът за 4-5 мин. на умерен огън, добавят се скаридите и сол и пипер на вкус. Разбъркват се 2-3 мин., ако са сурови, и 1 мин., ако са сварени.
- 3.
Към скаридената смес се добавят кръгчетата картофи и разбитите яйца. Сместа се сипва в купичките от кори за баница. Пекат 15 - 20 мин. на 170˚ С или докато се зачервят.