Начало За нас Реклама Контакти

Минитортички от паста и патладжани

Снимка за Минитортички от паста и патладжани
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Удобните форми за мъфини ефектно приютяват средиземноморските вкусове на тези необичайни тортички с паста.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 патладжана, нарязани на тънки резени
  • 100 мл зехтин
  • 300 г пене или друга по-дребна тръбовидна паста
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 400 г телешка кайма
  • 50 мл бяло вино
  • 1 ч. л. риган
  • 3 с. л. босилек, нарязан
  • 200 г домати, обелени и ситно нарязани
  • 100 г пушен кашкавал, настърган
  • 100 г моцарела, настъргана
  • 50 г пармиджано, настъргано
  •  сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Патладжаните се заливат с 2 л студена вода и 3 с. л. морска сол. Оставят се да постоят 20 мин., отцеждат се, подсушават се, намазват се със зехтин и се изпичат от двете страни на скара, грил или грил-тиган.

  • 2.

    Загряват се 2 с. л. от зехтина и в него се слага лукът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Слага се каймата и се разбърква на силен огън, за да стане на малки късчета. Налива се виното и се разбърква, докато се изпари. Прибавят се доматите. Разбъркват се 10 мин. Подправя се със сол, пипер, риган и босилек.

  • 3.

    Пастата се сварява според инструкцията на опаковката. Отцежда се и се разбърква с месния сос, кашкавала, моцарелата и пармиджаното.

  • 4.

    Формички за мъфини се обличат с резените патладжани. Вътре се сипва от пълнежа и отгоре се покриват отново с патладжани. Запичат се 15 мин. на 200° С. Леко се охлаждат, обръщат се и се сервират.

  •  
Подходящи типове вина
Окт. 2014
Още подобни рецепти
Коментари