Мини патладжанени пици
Ако внимавате с калориите в храната, но пък сте и почитател на пицата, тази рецепта ще ви даде решението на проблема. Оригиналните мини пици не само се приготвят много бързо и от полезни продукти, те са и изключително вкусни.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 1 едър патладжан
- 150 г сирене, тип "Дунавия"
- 1 домат, обелен и нарязан на малки кубчета
- 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
- 50 г настърган пушен кашкавал
- олио на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 2 см, посоляват се обилно и се оставят да постоят 10-15 мин. Измиват се, подсушават се, намазват се от двете страни с олио и се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене, да се запекат за 15 мин. на 220°С.
- 2.
Сиренето се натрошава и се разбърква с босилека и доматите.
- 3.
Върху всяко кръгче патладжан се поставя по лъжица от доматената смес, поръсват се с кашкавал и се слагат отново да се запекат за още 10 мин.