Начало За нас Реклама Контакти

Микс от салати с летен трюфел

Снимка за Микс от салати с летен трюфел
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Летният черен трюфел няма прелъстителното землисто ухание на зимния, но пък дълбокият му вкус, напомнящ лешник, превръща салата на Петър Йоргов, шеф-готвач на варненския ресторант Diwine, в истински деликатес, още повече че забележително добре се съчетава с козето сирене и ароматната заливка. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 180 г зелена салата
  • 180 г червена салата 
  • 20 г черен летен трюфел 
  • 60 г репички 
  • 120 г домашно козе сирене 
  • 60 г зелен лук 
  • 40 г къдрав магданоз 
  • за дресинга:
  • 100 мл зехтин, студено пресован 
  • 50 г прясна маточина 
  • 20 г дижонска горчица 
  • 20 мл прясно изцеден сок от лимон 
  •  сол и пипер на вкус 
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    За дресинга маточината се разбива в блендер със студения зехтин. В чиста купа се слага горчицата и на тънка струйка се добавя зехтинът с маточината. Бърка се непрекъснато до желаната консистенция, а накрая се добавя фрешът от лимон и се овкусява със сол и пипер.

  • 2.

    Салатките се накъсват и се смесват, след което се овкусяват с дресинга от маточина.

  • 3.

    Черният трюфел и репичките се режат на фини слайсове.

  • 4.

    Овкусената салата се разпределя в чинии, а в средата на всяка порция се слага парче козе сирене, резени трюфел и репичка, ситно нарязан зелен лук, листа от къдравия магданоз и маточина.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари