Миди с финокио и чушки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Наскоро споменахме, че анасоновият аромат и морските дарове са добри приятели в чиниите. Тогава разкрихме дружбата на калмарите и перното, а в тази рецепта топлите чувства се развихрят между мидите и финокиото и то за по-малко от 30 минути.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г почистени и сварени зелени новозеландски или черни миди
- 1 глава финокио, нарязана на тънки резени
- 2 тиквички, нарязани на кръгчета
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 3-4 бейби царевички, по желание
- 2 с. л. зехтин
- 1 червена чушка, нарязана на пръчици
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- 100 мл сметана, по желание
- сол и пипер, на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се задушава лукът, докато омекне. Добавят се чушките, тиквичките, царевичките и финокиото. Леко се запържват.
- 2.
Слагат се мидите. Разбъркват се 2-3 мин., подправя се на вкус и се налива сметаната. След като заври, се слага копърът. Сервира се с пресен хляб.
Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари