Начало За нас Реклама Контакти

Миди с финокио и чушки

Снимка за Миди с финокио и чушки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Наскоро споменахме, че анасоновият аромат и морските дарове са добри приятели в чиниите. Тогава разкрихме дружбата на калмарите и перното, а в тази рецепта топлите чувства се развихрят между мидите и финокиото и то за по-малко от 30 минути.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г почистени и сварени зелени новозеландски или черни миди
  • 1 глава финокио, нарязана на тънки резени
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 3-4 бейби царевички, по желание
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 червена чушка, нарязана на пръчици
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 100 мл сметана, по желание
  •   сол и пипер, на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се задушава лукът, докато омекне. Добавят се чушките, тиквичките, царевичките и финокиото. Леко се запържват.

  2. 2.

    Слагат се мидите. Разбъркват се 2-3 мин., подправя се на вкус и се налива сметаната. След като заври, се слага копърът. Сервира се с пресен хляб.


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари