Начало За нас Реклама Контакти

Мидена салата в мрежа

Снимка за Мидена салата в мрежа
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако си оплетете добре мрежата, с тази рецепта ще получите идеалната морска салата - дъхава, свежа и атрактивна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г почистени мидени ядки
  2. 1 скилидка чесън, нарязана на фини кръгчета
  3. 1 тиквичка
  4. 1 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
  5. 2 с. л. лимонов сок
  6. 1 зелена чушка
  7. 1 червена чушка
  8. 3 с. л. зехтин
  9. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  10. за мрежата:
  11. 2 яйца
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичката се нарязва на кубчета и се пуска за 30 сек. във вряща подсолена вода. Кубчетата се изваждат, заливат се с ледена вода и се подсушават. Във врящата вода се слага и лукът за 30 сек. Лукът се изважда, прецежда се и се залива с лимоновия сок. След около 20 мин. ще бъде с наситенорозов цвят.

  2. 2.

    Мидите се слагат заедно с чесъна в 2 с. л. загрят зехтин на силен огън за минута.

  3. 3.

    Чушките се нарязват на тънки ивици. Смесват се мидите, чушките, тиквичката и лукът заедно с лимоновия сок..

  4. 4.

    Яйцата се разбиват. Сипват се в шише с малък отвор, например шише от кетчуп. На умерен огън се загрява тиган с незалепващо покритие, леко се намазва с олио и яйцата се шприцоват във форма на решетка. Изпича се само от едната страна. Щом се втвърди, се изважда. Оформят се 4 мрежи.

  5. 5.

    Останалият зехтин се разбива с копъра и сол на вкус. Салатата се овкусява, поставя се върху решетките и се завива на руло.
     


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари