Начало За нас Реклама Контакти

Медени сусамки

Снимка за Медени сусамки
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Удивително е колко вкусни и едновременно прости са рецепти като тази - със сладките сусамки ще зарадвате и деца, и възрастни, при това ще сте сигурни, че предлагате нещо, което дава сила, настроение и здраве. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 мл мед
  2. 500 г сусам
  3. 1 с. л. ленено семе, по желание
  4. 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  5.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сусамът и лененото семе се запичат в сух тиган при непрекъснато разбъркване или в микровълнова фурна, като се разбъркват на всеки 30 сек., докато леко се зачервят.

  2. 2.

    Медът се слага да заври в дълбок тиган или тенджерка заедно с портокаловата кора. След като покъкри 3-5 мин., посгъсти се и придобие хубав карамелен цвят, се добавят сусамът и лененото семе, разбърква се и се сипва на слой от 3-4 мм в тавичка, покрита с хартия за печене. Заглажда се с шпатула, намазана с олио. Когато изстине, се нарязва с намаслен нож за рязане на пица или с формички за сладки.

  3. 3.

    Сусамките могат се поръсят с какао на прах или кокосови стърготини.

  4.  
  5.  
  6.  

Идея:

Заместете част от сусама с натрошени ядки.

Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари