Начало За нас Реклама Контакти

Маруля на грил с песто от сушени домати

Снимка за Маруля на грил с песто от сушени домати
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изпичането на грил на свежите марули може да е встрани от българския вкус, но има дълбока и вкусна връзка със средиземноморската кулинария.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 малки марули
  • 3 с. л. ситно нарязани сушени домати, мариновани в зехтин
  • 200 мл зехтин от маринатата на доматите
  • 1 скилидка чесън, нарязана
  • 1 ч. л. балсамов оцет
  • 5-6 листа босилек, нарязани
  • 50 г пармезан
  • 50 г тънки резени прошуто, по желание
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Прошутото се слага върху хартия за печене и се изпича във фурна на 150° С за 15 мин., докато стане хрупкаво.

  • 2.

    Външните листа на марулите се отстраняват. Вътрешността се срязва на две по дължина. Половинките се намазват леко със зехтин от доматите. Слагат се върху нагорещен грил или грил-тиган да се запекат от двете страни, докато се образуват хубави линии. Посоляват се.

  • 3.

    Доматите се пасират заедно с останалия зехтин, чесъна, босилека и оцета. Марулите се поръсват с пестото и едро настъргания пармезан. Сервират се топли, поръсени с чипса от прошуто.


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари