Начало За нас Реклама Контакти

Мароканска супа харира

Снимка за Мароканска супа харира
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Богата и хранителна лятна супа с екзотичен произход, в която агнешкото месо е придружено с леща, нахут и домати и цялото съчетание е овкусено с богат набор от подправки. Със сигурност ще останете приятно изненадани от това предложение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г агнешко месо, нарязано на малки кубчета
  • 2 с. л. масло
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • ½ ч. л. куркума
  • 1 щипка канела
  • 500 г белени домати
  • ½ ч. ч. червена леща
  • 250 г сварен нахут
  • 1 ч. л. средиземноморска шарена сол
  • 5 глави дребен лук, почистени
  • 3 с. л. фиде
  • 4 с. л. нарязан на ситно кориандър или магданоз
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разтопява и в него се слагат лукът, месото, куркумата и канелата. Всичко се разбърква 5 мин.

  2. 2.

    Доматите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на едри парчета. Прибавят се към месото. Оставя се да поври 10 мин.

  3. 3.

    Към месната смес се добавя лещата, отцеденият нахут, 500 мл вода и сол на вкус. Всичко се покрива и се оставя да къкри 30-40 мин., докато омекне месото.

  4. 4.

    Добавят се почистените лукчета, а след 15 мин. се слага фидето. След 5 мин. супата е готова. Сервира се поръсена с пресен кориандър и лимонов сок.

Съвет:
Ако искате сами да си сварите нахут, трябва да го накиснете от предната вечер в студена вода и да го сложите да се вари заедно с месото.

Галерия
Подходящи типове вина
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари