Мариновано сирене
Това е едно невероятно вкусно и ароматно сирене за акомпанимент на хубаво червено вино. Пригответе го поне 3 дни преди партито. Така сиренето ще поеме достатъчно от всички аромати, а вие ще сте по-спокойни в самия ден на събитието.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г сирене
- 1 с. л. риган
- 2-3 стръка розмарин или 1 ч. л. сушен
- 1 с. л. пипер меланж
- 2 с. л. нарязани сушени домати
- 1 скилидка чесън, по желание
- 1-2 люти чушки
- 500 мл зехтин extra light
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се подсушава и се нарязва на малки кубчета. Слага се в буркан или пластмасова кутия.
- 2.
Поръсва се с ригана и пиперa. Прибавят се клончетата розмарин, сушените домати, чушчиците и чесънът и всичко се залива със зехтин. Бурканът или кутията се затварят и се оставят поне за 3 дни на хладно.
Съвет:
Ако се сложи в хладилника, зехтинът може да помътнее, но след като постои известно време на стайна температура, възвръща вида си. Така приготвеното сирене може да се съхрани до 2 месеца в хладилник, а ароматният зехтин може да се използва за салати и паста.