Начало За нас Реклама Контакти

Мариновано кисело мляко

Снимка за Мариновано кисело мляко
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Киселото мляко е вероятно най-характерният продукт за българската национална кухня, а и един от най-често използваните. Затова не е чудно, че традицията го познава и мариновано. Тази рецепта изисква поне три дни подготовка, така че захванете се още днес.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 600 г кисело мляко с масленост 4,5%
  • 1 ч. л. морска сол
  • 2 ч. л. сушена чубрица
  • 1 ч. л. сушен джоджен
  • 1 ч. л. сушен магданоз
  • 250 мл зехтин
  • 1 к. л. черен пипер
  • 1  дафинов лист
  • 1 сушена люта чушка, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Киселото мляко се обърква леко със солта и черния пипер и се слага в тензух или двойно прегъната марля да се отцеди 2 дни в хладилника.

  2. 2.

    Смесват се сухите подправки. От изцеденото мляко с ръце, намазани с мазнина се правят малки топчици и се овалват в подправките. Всички топки се пускат в съд и се заливат със зехтина. В мазнината се слагат лютата чушка и дафиновият лист. Оставят се да престоят един ден на хладно. Сервират се с топъл хляб.


Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари