Начало За нас Реклама Контакти

Мариновани дребни камби с пастет от сирене

Снимка за Мариновани дребни камби с пастет от сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

„Кухнята на хобита“ е блог посветен на „умерено здравословното хранене“. Вече заприличва на изобилните складове и килери на дребните толкинови герои, но по един истински полезен за здравето начин. Задачата да напълни това виртуално кулинарно пространство си е поставил Радан Кънев - познат повече с работата си като адвокат и с разсъжденията си за политиката on line. Встрани от тези занимания Радан се представи в кухнята на „Меню“ като чудесен готвач със завладяващо присъствие, а рецептата за мариновани камби, приготвена от него, съчетава умело все още продължаващия есенен сезон и тематиката на „Кухнята на хобита“ .

СъставНеобходими продукти за 4

  • 12 дребни камби
  • 4 тумбести люти чушки
  • за маринатата:
  • 3 с. л. зехтин
  • 2 с. л. винен оцет
  • 3-4 скилидки чесън, срязани на две
  • 1-2 дафинови листа
  • 1 резен целина или 3-4 листа
  • 1 ч. л. кориандър на зърна
  •  сол и черен пипер на вкус
  • за плънката:
  • 200 г краве сирене
  • 200 г извара
  • 2 с. л. кисело мляко
  • 4-5 резена сушени домати, нарязани на ситно
  • 1 с. л. каперси, по желание
  • 2-3 стръка мащерка, по желание
  •  листата от 2 стръка пресен босилек
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Продуктите за маринатата се кипват в дълбок тиган с 1,5 л вода.

  2. 2.

    Камбите и лютите чушлета се слагат в маринатата, така че тя да ги покрива. Оставят се да врат около 10 мин., докато започнат леко да омекват. Отцеждат се и се оставят да поизстинат.

  3. 3.

    Всички продукти за плънката се разбъркват добре. Листата босилек се прибавят накрая.

  4. 4.

    Камбите и лютите чушлета се пълнят с плънката. Сервират се охладени.

Пълнените мариновани камби са превъзходно мезе за узо, йени ракъ и други анасонови напитки.

Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари