Марципанов крем с мариновани вишни
Десертите са най-запомнящата се част от една вечеря, затова подходете към този пухкав крем, събрал няколко чудесни аромата, с нужното внимание. Защото финалните щрихи са тези, които превръщат едно събитие в тема за разговори и спомени за много, много време напред.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г вишни или череши
- 4 с.л. амарето
- 4 с.л. коняк
- 300 мл прясно мляко
- 200 г марципан
- 5 жълтъка
- 1 ч.ч. сметана за разбиване
- за гарниране:
- череши или вишни
- листа розмарин или мента
- шоколад
- шамфъстък
Начин на приготвяне
- 1.
Вишните се почистват от костилките и се заливат с амаретото и коняка. Слагат се в хладилника за 6 часа или за цяла нощ.
- 2.
Млякото се пасира с марципана и се добавят жълтъците. Всичко се слага да се вари при непрекъснато разбъркване, като се внимава да не загори. Не бива да завира, за да не се пресече. Кремът се оставя да изстине.
- 3.
Сметаната се разбива и се разбърква с охладения крем.
- 4.
На дъното на подходящи чаши се разпределят маринованите вишни и отгоре се сипва кремът. Охлажда се отново и се украсява с пресни плодове, шоколад, ядки и мента.