Малинови карамелки
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 20 карамелови бонбона
- 100 мл заквасена сметана
- 100 мл течна сметана
- 2 с. л. пресни или замразени малини
- 2-3 с. л. пудра захар
Начин на приготвяне
- 1.
Бонбоните се слагат в тава върху хартия за печене на разстояние от 10 см. Слагат се във фурната на 180° С за 3-4 мин, докато карамелът се разтопят. Изваждат се и още горещи се покриват с друг лист хартия. Леко се прищипват в средата, за да се оформят като чашка.
- 2.
Смесват се двата вида сметана и захарта и се разбиват на сняг. Плодовете леко се намачкват с вилица и се разбъркват със сметаната. Слага се по лъжичка от крема в карамеловите кошнички.
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари